Ανακοινώσεις

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι,

Το  4ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info) έλαβε χώρα τηντην Πέμπτη 3, την Παρασκευή 4 και το Σάββατο 5 Απριλίου 2014με μεγάλη επιτυχία. Στο Ηράκλειο, στο Αγρίνιο, στην Καλαμάτα, στην Κέρκυρα, στη Λάρισα, στη Μυτιλήνη, στην Ξάνθη, στην Πάτρα, στη Ρόδο και στα Χανιά, 5792 μαθητές και 669 εκπαιδευτικοί, από 330 σχολεία εργάστηκαν συλλογικά και παρουσίασαν 609 ψηφιακά έργα,τα οποία βρίσκονται αναρτημένα στα τοπικά ιστολόγια του Φεστιβάλ (http://www.digifest.info/contact). Ευτυχήσαμε να αναδείξουμε τη δημιουργικότητα των εκπαιδευτικών πληροφορικής και των μαθητών τους. Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη  συλλόγων και ενώσεων πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ) και τοπικών φορέων (Δήμοι, Περιφερειακές Ενότητες κτλ).

 Το5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας (www.digifest.info)θα διεξαχθεί στοΗράκλειο, στοΑγρίνιο, στα Ιωάννινα, στηνΚαλαμάτα, στηνΚέρκυρα, στηΛάρισα, στηΜυτιλήνη, στηνΞάνθη, στηνΠάτρα, στηΡόδο, σταΧανιάκαι σε όσες πόλεις δηλώσουν συμμετοχή μέσω των σχολικών τους συμβούλων πληροφορικής,τηνΠέμπτη 2, την Παρασκευή 3 και το Σάββατο 4 Απριλίου 2015. Η κοινή μέρα όλων των πόλεων θα είναι η Παρασκευή 3 Απριλίου, όταν στις 12 το μεσημέριθα συναντηθούν όλες οι πόλεις με τηλεδιάσκεψη.

Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου, στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ και στο μάθημα Ειδική Θεματική Δραστηριότητα (ΕΘΔ) των ΕΠΑΛ. Είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.

Προϋπόθεσησυμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλαποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικήςστην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος.

Μπορεί να λάβει μέρος κάθε σχολείο από όλη την Ελλάδα, ανεξάρτητα της περιοχής που βρίσκεται,με την επισήμανση ότι η οργάνωση του Φεστιβάλ δεν μπορεί να καλύψει έξοδα μετακίνησης και διαμονής.

Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση θα δώσει την ευκαιρία:

α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,

β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και

γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.

Γι? αυτό το λόγο το Μαθητικό Φεστιβάλδεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές τους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να ενημερωθούν από την ιστοσελίδαwww.digifest.info για τη διαδικασία και τις προϋποθέσεις συμμετοχής (http://www.digifest.info/requirements)Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής απευθυνθείτε στην  τοπική οργανωτική επιτροπή της πόληςστην οποία  επιθυμείτε να παρουσιαστεί η δουλειά των μαθητών. (http://www.digifest.info/contact).

Συναδελφικά

Η Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή

Γεώργιος Πανσεληνάς,                Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αν. Κρήτης

Γεώργιος Γώγουλος,                       Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Δυτ. Κρήτης

Τιμολέων Θεοφανέλλης,              Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Βορείου Αιγαίου

Τσαμπίκα Καράκιζα,                      Προϊστάμενη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου

Δημήτριος Κολοκοτρώνης,          Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ν. Λάρισας και Καρδίτσας

Ιωάννα Μπέλλου                            Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ν. Ιωαννίνων και Άρτας

Θεόδωρος Μπίρμπας                    Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ν. Αχαίας και Ν. Ηλείας

Θεοδώρα Ναλμπάντη,                 Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Περιφέρειας Θράκης

Σπύρος Παπαδάκης                        Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Αιτωλοακαρνανίας

Γεράσιμος Πολυμέρης,                Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Γεωργία Σπάλα                                 Σχολικός Σύμβουλος Πληροφορικής Ν. Μεσσηνίας και Ν. Λακωνίας

JEvents Calendar

March 2024
S M T W T F S
25 26 27 28 29 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Επισκεψιμότητα

Today 0

All 653

Currently are 5 guests and no members online

Kubik-Rubik Joomla! Extensions